Γιατί να ψηφίσεις στις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019;

Ως Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις: μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, ανεργία των νέων, προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ζούμε σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένος και ανταγωνιστικός. Ταυτόχρονα, το δημοψήφισμα για το Brexit απέδειξε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι το δεδομένο. Και, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν τη δημοκρατία αυτονόητη, φαίνεται ότι ακόμα και αυτή απειλείται όλο και περισσότερο, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

Για το λόγο αυτό δημιουργούμε μια κοινότητα υποστηρικτών για να βοηθήσουν στην αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία και μάλιστα με τρόπο συνειδητό και πλήρως ενημερωμένο, και όχι να πούμε στους πολίτες τι να ψηφίσουν. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της ανθρώπινης επικοινωνίας και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα υποστηρικτών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα στηρίξουν τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία, υπερασπιζόμενοι έτσι την ίδια την ιδέα της δημοκρατίας - ότι όλοι μαζί αποφασίζουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζήσουμε.

Γιατί αυτή τη φορά δεν αρκεί απλώς να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον: Αυτή τη φορά ο καθένας μάς πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.